Waterschade!

Help Waterschade!

waterschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het wil nogal eens gebeuren dat een toestel in een wasmachine  terechtkomt, of in de wc valt of buiten in de regen heeft gelegen. Resultaat: een niet goed of helemaal niet meer functionerend toestel.

Wat vooral (niet) te doen?

Hier volgen een aantal tips van rePod. Neem ze ter harte om de kans op reparatie te verhogen! Wat (niet) te doen wanneer een toestel nat is geworden?

– Wanneer mogelijk, verwijder DIRECT de accu of batterij!

– Probeer het toestel NIET meer aan te zetten en koppel het NIET meer aan een lader of PC / Mac om corrosievorming in het toestel zoveel mogelijk te voorkomen.

– Neem zo snel mogelijk contact op met de reparateur! Hoe eerder hoe beter, en des te groter de kans dat reparatie nog mogelijk is. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt zodat u snel met het toestel kunt langskomen. Het toestel wordt dan direct gereinigd. Indien er al te veel corrosie gevormd is wordt het toestel ingenomen, en met speciale ultrasoon reinigings technieken en vloeistoffen gereinigd. Ook hiermee wordt de kans op reparatie aanzienlijk verhoogd omdat met deze techniek ook corrosie op onbereikbare plekken wordt gereinigd.

– Laat het toestel niet eerst een week liggen voordat u uiteindelijk besluit om er naar te laten kijken. Hoe langer u wacht, des te kleiner de kans op herstel.

– Leg het toestel NIET op een verwarming, het vocht in het toestel verdampt en condenseert weer op andere plekken in het toestel, met kans op meer schade.

– Vergeet de mythe over de bak rijst, het helpt niet! De rijst komt niet bij het vocht in het toestel en hoe langer het blijft liggen, hoe groter de kans op een niet reparabele schade.

De boven beschreven tips garanderen natuurlijk niet dat uw toestel nog gerepareerd kan worden, maar de kans op herstel wordt aanzienlijk verhoogd!